KVK 37144195
BTW NL130627045B01

www.ambtelijksecretaris.nl        

 

Diensten.

 

Sandra Koentjes, ambtelijk secretaris, biedt professionele ondersteuning van uw OR op freelance basis. Het voordeel hiervan is dat u kunt ervaren wat de toegevoegde waarde is van een ambtelijk secretaris voor uw organisatie, zonder dat u direct contractueel gebonden bent.

U bepaalt zelf de inhoud van de ondersteuning en het aantal uren dat u behoefte heeft aan deze ondersteuning. In tijden waarin meer of minder van de medezeggenschap wordt gevraagd, past u de ondersteuning naadloos aan.

 

U kunt ervoor kiezen uw OR volledig te laten ondersteunen door een ambtelijk secretaris. Dit betekent dat deze behalve de secretariële ondersteuning, ook een adviserende taak heeft en alle voorkomende werkzaamheden voor de OR voorbereidt en afwikkelt. Dit kan een uitkomst zijn voor een geheel nieuwe OR, maar ook voor een OR die kampt met onderbezetting of te weinig beschikbare uren heeft voor OR-werk. Ook in bijzondere gevallen, zoals bijvoorbeeld bij een adviesaanvraag over een reorganisatie, kan een ervaren ambtelijk secretaris veel betekenen voor een OR.

 

Niet alle Ondernemingsraden zullen hier behoefte aan hebben. Als uw OR bijvoorbeeld beschikt over een gekozen secretaris, die meer uren ter beschikking heeft voor het OR-werk, zal deze veel van de taken van een ambtelijk secretaris uitvoeren. In dat geval kunt u er voor kiezen om een ambtelijk secretaris alleen in te huren voor het notuleren van de OR- en overlegvergaderingen. Op die manier kan de gekozen secretaris zich als OR-lid inhoudelijk bezig houden met de vergaderingen, zonder zich daarbij druk te hoeven maken om de verslaglegging.

 

 

Tussen het volledig inhuren van ondersteuning en het inhuren van een ambtelijk secretaris voor alleen verslaglegging, zitten vele andere mogelijkheden. U bepaalt zelf de samenstelling van de ondersteuning en het aantal uren dat u daarvoor beschikbaar stelt.

Ik zal u graag vrijblijvend adviseren over de ondersteuning die voor uw OR de beste is!

 

Het uurtarief wordt bepaald in overleg tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

 

 

 

 

 UA-7189807-2